Jeugdwerkactie 2018

Elke drie/vier jaar wordt door de Jeugdbond een landelijke actie georganiseerd. De vorige keer was het doel dicht bij huis; deze keer is het doel ver weg.

De actie is gericht op Bijbels onderwijs. Bijbels onderwijs is van levensbelang. Je kunt je haast niet voorstellen hoeveel christelijk onderwijs bijgedragen heeft aan wie jij nu bent. Miljoenen kinderen en jongeren hebben geen toegang tot (Bijbels) onderwijs omdat ze te arm zijn, uitgesloten worden omdat ze een beperking hebben of zijn niet echt welkom op school omdat ze christen zijn. Wat is Bijbels onderwijs jou waard? Geef anderen toekomst. Zet je in voor Geloofwaardig onderwijs!

Juist als lid van een kerkelijke gemeente kunnen we veel voor anderen betekenen. Daarom een actie over ‘gemeente-zijn’. Samen willen we hierover gaan nadenken en geld inzamelen voor een aantal doelen.

Lees verder in het actieboekje dat u hieronder kunt downloaden.

pdfactieboekje_2018.pdf

pdfkleurplaat.pdf

pdfflyer_taartbakken.pdf


7 maart “Workshop schilderen”

Vol verwachting gingen we op 7 maart naar de kerk toe, het zou een creatieve avond op doek worden!

schilderenToen we de kerkzaal inkwamen zat Paulien al op ons te wachten. In de zaal waren de tafels in een grote U-vorm gezet, met daarop allemaal canvas doeken, kwasten en verf. En natuurlijk een grote bos tulpen, want dat was ons doel die avond: een tulp op het doek zetten!

Gezellig babbelend met elkaar namen de 19 cursisten plaats. Allereerst kregen we een kopje koffie of thee met een overheerlijk gebakje dat door Rianne van Langevelde gemaakt was.

Paulien begon kort maar krachtig; "Maak eerst een schets met je potlood en dan moet je maar gewoon beginnen..."

Het was mooi om te zien waar iedereen inspiratie vandaan haalde: sommigen pakten een boek of een kaart waarop tulpen stonden afgebeeld, anderen 'leenden' even een tulp uit het boeket en sommigen deden het gewoon uit het hoofd!

Na het schetsen deed iedereen verf op het bordje, waarna het steeds stiller en stiller werd. Iedereen was in opperste concentratie bezig! De wangen werden een tintje roder (en dat niet van de verf!) en Paulien hielp waar nodig was.

De resultaten waren prachtig en heel verschillend. Bewonder het zelf op de foto!

 

Rond 22.00 uur ging iedereen met een tulp rijker naar huis. We konden terugkijken op een gezellige en mooie avond!


2 maart 2018 “Eet-bij-elkaar-actie”

Vrijdag 2 maart hebben wij de aktie eet-bij elkaar gehad. Dat was best een succes met hele mooie reacties. Er waren 12 koks en 43 eters. Er is een totaalbedrag overgemaakt van € 322,50.

Het was voor herhaling vatbaar kregen we te horen. Fijn, want het was best spannend om een match te maken. Hopelijk n vervolg!!

 

Een reactie:

Dag Jans en Marjan,

We willen jullie nog even laten weten dat we heel erg genoten hebben gisterenavond!

WE, dan bedoel ik wij allemaal. Pieter heeft bij Rianne een soort feestje gehad. Geweldig.

Anne en Geert hebben heel gezellig gepraat en heerlijk gegeten bij Jolanda.

Janneke en Eline vonden het heel leuk bij Lies en Elie. En lekker gegeten, een Congolese maaltijd!

En Peter en ik hebben heerlijk gegeten en fijn gepraat met Nel en Claar onze koks uit Oostburg. Een verrassing dat ook Marieke en Willem er waren! echt heel leuk.

Namens allemaal hier: voor herhaling vatbaar!

Groeten Conny Eikelboom


28 februari 2018 “Informatieavond actie in Oostburg”

Op woensdag 28 februari werd in Oostburg een informatieavond gehouden over de actie # Geloofwaardig Onderwijs. Deze avond was bedoeld voor leden van Oostburg en Terneuzen.

Op deze ijskoude avond waren dan ook mensen van beide gemeenten aanwezig.
Na de opening door ouderling Van Dam kreeg Aline van de Maat van de JBGG het woord.
Zij heeft ons iets laten horen en zien over het doel van de actie en waarom het zo nodig is dat hiervoor middelen worden ingezameld. Want zonder (Bijbels) onderwijs hebben ook kinderen en jongeren in Pakistan, Nigeria en India geen uitzicht op een goede toekomst.

In de pauze werden goede zaken gedaan: bij de koffie/thee een lekker stukje taart tegen elk aannemelijk bod en keuze uit een ruime sortering snoeprollen/snoepzakken.

In de hal van de kerk was een tafel ingericht met alle boeken/CD's van de Jeugdbond die gekocht kunnen worden voor de actie.

Na de pauze werd in groepjes nagedacht over het belang van Bijbels onderwijs, zowel hier in Nederland als in de landen waarvoor de actie wordt gevoerd. Wat is het ons waard?

Het was een goede, leerzame en gezellige avond die ruim 300 euro heeft opgebracht.


14 februari 2018 “Knutselmiddag”

fotoWoensdagmiddag 14 februari hebben we een knutsel/spelmiddag gehouden voor de basisschoolkinderen. Er kwamen 49 kinderen uit de groepen 0 t/m 7. We hebben eerst pannenkoeken gegeten, die verschillende moeders voor ons gebakken hadden. Daarna zijn we kijkdozen gaan knutselen. De kinderen werden in 3 groepen verdeeld: een kleutergroep, groep 3/4
en groep 5 t/m7. Het onderwerp van de kijkdozen was: de boerderij. Het zijn prachtige kijkdozen geworden, waarmee de kinderen bij de mensen langsgaan om zo nog meer geld in te zamelen voor de actie Geloofwaardig onderwijs. Na het knutselen hebben we nog spelletjes gedaan en als afsluiting, onder het genot van de laatste pannenkoeken, hebben we voorgelezen per groep.
Dankzij de hulp van heel veel vrijwilligers werd het een hele fijne middag met een gezellige onderlinge sfeer! De opbrengst van deze middag voor de actie was: 152.50 euro.
We zijn benieuwd wat de kinderen nog ophalen met hun kijkdoos!


27 januari 2018 “Start actie”

Zaterdagochtend verzamelen veel jongeren van de Betlehemclub en de +/-14 JV zich bij de kerk. Ook arriveren de chauffeurs en Marjan met haar dozen snoep. Alles wordt verdeelt over acht routes en Johan en Collin vertrekken met hun deel richting Oostburg. De andere chauffeurs waaieren uit naar Axel, Zaamslag, Hoek, hier een polder en daar een wijk. Ieder rijdt zo zelfstandig zijn route van adres naar adres. Lege flessen worden in ontvangst genomen. De rollen snoep wisselen van eigenaar en de buidels worden steeds ronder van de vele euro’s. Zo rond de middag komen we elkaar weer tegen bij de supermarkten om alle lege flessen in te leveren. Sommigen moesten diverse keren heen en weer pendelen om alles in te leveren. De jongeren en gemeenteleden hebben het als erg waardevol ervaren. Contacten zijn gelegd. Aan het eind van de dag konden we bijna €700,- voor de actie bijschrijven. Iedereen hartelijk dank.

Copyright © 2016 Gereformeerde Gemeente Terneuzen.
Alle rechten voorbehouden.