Gemengde Zangvereniging "Met Hart en Stem"

 

Over de zangvereniging

In 1985 heeft de Gereformeerde Gemeente van Terneuzen een eigen koor opgestart, Gemengde Zangvereniging “Met Hart en Stem” . Het koor gaat dus officieel uit van de Ger. Gem., maar er zitten koorleden op van allerlei verschillende kerken. Heel fijn dat dat mogelijk is!                                                                                         hart en stem zangkoor sept 2019 geoptimaliseeerd 1 2000x1334

We hebben sinds 2022 een nieuwe dirigent: Jos Oreel. een nieuwe uitdaging voor ons als koor! Wij zien uit naar fijne repetitieavonden en uitvoeringen samen met Jos. We bedanken Johan de Rijke voor ruim dertig jaar inzet als dirigent. Frank Kolijn is onze vaste organist. Elke donderdagavond repeteren we van 20.00u tot 22.00u, met tussendoor even een kwartiertje koffie-pauze. De repetitieavonden vinden plaats in de Ger. Gem. (Dat is de Bethlehemkerk Terneuzen). Wat doen wij nu zoal op deze repetitieavonden? We beginnen altijd met wat inzingers om de stemmen even los te maken. Daarna oefenen we de stukken voor komende uitvoeringen en eventueel een nieuw te zingen lied.

Wat betreft uitvoeringen hebben we elk jaar een aantal vaste tradities, te weten de afsluiting van het zangseizoen eind juni in een klein kerkje in de regio (een soort open repetitieavond en altijd erg leuk!), een keer zingen in een bejaardentehuis in de buurt (met een erg dankbaar publiek) en natuurlijk onze kerstuitvoering eind december. Dan komen er, verspreid over het jaar, altijd nog wel een aantal bij. Het ene jaar wat meer dan het andere. U kunt dan denken aan een paaszangavond, of een bepaalde herdenkingsavond, zoals een Oranjezangavond, verder is er ook elk jaar een avond t.g.v. de herdenking van de Hervorming.

Het is voor het bestuur altijd een hele uitzoekerij om deze avonden te plannen, gezien de vaak vele uitnodigingen die we ontvangen van andere koren (vaak al zo’n anderhalf jaar vooraf!). Het geeft altijd wat gemengde gevoelens om zover van te voren al een planning te maken.

Heeft u dus zin om te zingen, schroom dan niet maar kom gerust eens vrijblijvend een keer luisteren. Denk niet te snel dat u niet over een geschikte stem beschikt, er zitten echt niet alleen nachtegaaltjes op het koor! (Waarschijnlijk zelfs niet één…..) We hopen u dus binnenkort op donderdagavond te mogen begroeten!

Als u nog vragen hebt, dan kunt u contact opnemen via onderstaand mailadres:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


 


Agenda

Voor D.V. 2022 staan de volgende zangavonden gepland. 

Wanneer Wat Waar

 

D.V. 4 februari 2023

 

 

 

 

 

 

Zangavond watersnoodramp

Gem. Zangvereniging "Met Hart en Stem" 

O.l.v. Jos Oreel

 mannenkoor Zeeuws-Vlaanderen

O.l.v. Willy van Zweden

 

Grote kerk Terneuzen 

Aanvang: 19.30

 

Voor alle data geldt Deo Volente.

 

Cd

 

cd festivo

Kosten: €15,- U kunt de cd bestellen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

                                


Gedicht

 

          Screenshot 20210105 193420 Word

 

 

 

Terugblik

 

Afscheid van onze dirigent Johan de Rijke

Op donderdagavond 9 juni hebben we officieel afscheid genomen van Johan. Na zoveel jaren dirigeren valt afscheid nemen niet mee. Gelukkig hebben we een nieuwe dirigent gevonden en kan Johan met een gerust hart het dirigeerstokje aan hem overgeven. 

We hebben nog een hele mooie afscheidsavond gehad met elkaar hieronder ziet u nog een aantal foto's.

 

 Screenshot 20220622 203434 Office

 

Nieuwe koorfoto's

We hebben weer nieuwe koorfoto's! Net zoals de vorige keer zijn de foto's genomen in de grote kerk in Terneuzen. hieronder volgt een collage van de foto's.

        Collage nieuwe koorfotos                    

 

 


 

   Oproep aan            jong en oud!

Aanmelden

Copyright © 2016 Gereformeerde Gemeente Terneuzen.
Alle rechten voorbehouden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Zo tellen we hoe vaak pagina's gebruikt worden.
X